Snatch-fitnes i trening centar-Rijeka

LesMills CORE

LesMills CORE
  • by: Matija Jardas

Zašto promjena imena iz CxWorx u LesMills CORE?

Ne brinite, trening ostaje isti – zapravo to i nije istina – postaje BOLJI! Do promjene u imenu je došlo isključivo kako bi novi naziv točnije reflektirao svrhu ovog treninga, jačanje mišića CORE-a. Simply LesMills CORE!

U tu skupinu mišića, suprotno mnogim uvjerenjima, ne spadaju samo trbušni mišići – već i mišići ramena, leđa te skupina mišića oko kukova (uključujući GLUTEUSE).

Novi format LesMills CORE treninga?

LesMills Core trening dostupan je u dva formata – klasičan tridesetominutni (30′), ali i novi produženi četrdeset petominutni  (45′) format. Produljenje od petnaest minuta uključuje dodatne 3 pjesme koje  osiguravaju da svi mišići Core-a dobiju ljubav koju zaslužuju 😊

Koji je cilj LesMills CORE treninga i kome je on namijenjen?

CORE trening, kako od sada i samo ime sugerira, ima zadaću ojačati mišiće našeg trupa, ramena, leđa te stražnjice i mišićja oko kukova. Jačanjem upravo tih mišićnih skupina unaprjeđuje se stabilnost i kontrola pokreta, uvelike se smanjuje mogućnost od ozljeda kao i poboljšava kvaliteta izvedbe na drugim treninzima, ali i u svakodnevnom životu!

Kombinacija vježbi s vlastitim tijelom (”crunchevi” i ”plankovi”) i vježbi s vanjskim opterećenjem (elastične trake i slobodni utezi) pokazala se kao apsolutni pogodak.

Činjenica kako svaka vježba ima lakšu i težu varijantu osigurava dostupnost aktivnog sudjelovanja u treningu gotovo svima – neovisno o fizičkoj spremi pojedinca. Trening je vođen od strane naših stručnih instruktora koji svaku varijantu vježbe (osnovnu ili naprednu) detaljno demonstriraju primjerom i verbalno.  Dakle CORE trening je namijenjen apsolutno SVIMA!

Kako izgleda jedan LesMills CORE trening?

Kao što smo već spomenuli, CORE trening je kombinacija vježbi s vlastitim tijelom i vanjskim opterećenjem. Uvriježena ideja kako su ”trbušnjaci” ,još poznati i kao ”crunchevi”, najbolji izbor za jačanje mišića trupa, pada u vodu. Takva presavijanja u trupu u svakodnevnom životu vrlo su rijetka i upravo zbog toga nisu ”najsretniji” odabir.

Stoga izbor vježbi na CORE treningu pokušava simulirati pokrete iz svakodnevnog života i jačanje naših mišića upravo kroz  – različite varijacije ”planka”, unilateralno – dijagonalno aktivacijske vježbe trupa, aktivaciju mišića oko kukova koristeći elastične trake kao i aktivaciju ramenih mišića koristeći slobodne utege.

”Sport specific” benefiti – TRKAČI

Istraživanje provedeno na grupi rekreativnih trkača koji su u svoj tjedni trenažni ciklus uvrstili 2-3 tridesetominutna LesMills CORE treninga polučilo je impresivne rezultate. Nakon perioda od 6 tjedana njihovo prosječno vrijeme na 5km smanjilo se za cca. 66 sekundi, njihov ”running economy” (mjerilo efikasnosti trčanja) drastično se popravio. Najveći i najznačajniji benefit bilo je smanjenje broj ozljeda koljena, kukova i lumbalne kralježnice.

Glavni uzrok većine ozljeda kod trkača su mišićni disbalans i nedovoljno snažan trup. LesMills CORE trening pravi je alat za popraviti upravo ta dva ključna ”problema”.

Top 3 vježbe za trkače:

Misao za kraj: ” Lijepi i vidljivi trbušni mišići ≠ jaki i svakodnevno efikasni trbušni mišići!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

BESPLATNI TRENING