Snatch-fitnes i trening centar-Rijeka

Cardio nije must za fatloss

Cardio nije must za fatloss

Sigurno su mnogi od vas uvijek mislili kako za skinuti “koju kilicu viška” treba SAMO puuuno trčati, ništa ne jesti i čim vise se fizički trošiti.

E pa tome nije tako – najbolji recept za gubljenje viška kilograma jest kalorijski deficit, a da se trčanje ili cardio isključivo radi u takvim trenucima to je zaista BIG NO.
Kardio je najbitniji segment treninga u svijetu fitnesa. Njegov direktni utjecaj na psihofizičko stanje vježbača, zdravlje srčanog i krvožilnog sustava je neizmjeran. Također je i značajan radi činjenice što pobuđuje osjećaj sreće i zadovoljstva. Kardio je fantastičan trening za gubljenje masti. No, je li to zaista tako? Današnja istraživanja kažu kako kardio treninzima nećete gubiti mast ukoliko niste u kalorijskom deficitu. Drugim riječima, bez raznolike i pravilne prehrane, kardio treninzi neće imati željeni učinak i nećete gubiti udio masti. Možete trenirati 5 sati dnevno, 7 dana u tjednu, ali ako se ne hranite pravilno, trenirate uzalud.

Stoga, kardio treninge potrebno je kombinirati sa zdravom i umjerenom prehranom kako bi vaše tijelo doživjelo poboljšanje. Samo na taj način je moguće doživjeti prave rezultate.

No, ne manje bitno – potrebno je napomenuti i treninge snage (jakosti) koji redovitim prakticiranjem cjelokupnom osjećaju daju dodatnu efikasnost i kvalitetu življenja.

https://youtube.com/shorts/emsIj2hMQwY

Tekst pripremila: Viktoria Kršulj

  • 20211112-_NKE2609
  • 20211112-_NKE2766
  • cardio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

BESPLATNI TRENING