Snatch-fitnes i trening centar-Rijeka

Staza 7 slapova nas zove!

staza 7 slapova
Staza 7 slapova nas zove!

Nakon tri mjeseca pauze, odlučili smo vas ponovno odvesti na planinarenje.

Nakon osvajanja Risnjaka, vrijeme je da svoju destinaciju zamijenimo novim krajem. Ovoga puta vodimo vas u Istru! 🙂

Destinaciju koju smo ovoga puta odabrali je Staza 7 slapova kraj Buzeta.

Kada?

Polazak: 26.03., nedjelja u 7 sati ispred Snatcha.

Povratak: u predvečernjim satima 

Trajanje staze: 5 h, 14 km (7 km u jednom smjeru)

Plan putovanja: 

Nalazimo se na parkiralištu ispred Snatcha u 7 sati te ćemo se podijeliti u aute. Krećemo prema Buzetu – vožnja preko tunela do Buzeta (trošak tunela se dijeli po autu). 
Dolazak u Buzet oko 8 sati – nalazimo se svi kod Buzetske pivovare.

Iiii krećemo! 🙂
Što očekivati tijekom obilaska staze 7 slapova?

Prvi dio puta se hoda uz korito rijeke Mirne po ravnoj stazi.

1. Prvi je slap Zagon visine 5 metara. Jezero podno slapa široko je 25 metara. Između prvog i drugu slapa, s desne strane staze mogu se vidjeti ulazi u nekadašnje rudnike ugljena.

2. Drugi slap zove se Bačva i visok je 9 metara sa jezerom u podnožju širine 12 m.3.

3. Treći slap onaj najviši je Vela peć – visok je 26 m, a širok 5 m. Uspon uz stijenu Greben – Oprez!! Ovo je onaj strmi dio gdje se penje uz sajlu. Visinska razlika je 100 m. Iako ovaj dio staze djeluje zahtjevno, nije vrijedan odustajanja. Uspon traje svega nekoliko minuta, a nakon toga staza je gotovo ravna.

4. Četvrti slap imena Mala peć visine oko 4 metra sastoji se od jezera nad kojim se nadvija velika stijena. Upravo je zbog toga upečatljivo i omiljeno mjesto fotografija. Ovaj slap nalazi se malo izdvojen od staze pa treba pripaziti na marljivo praćenje oznaka.

Između 4. i 5. slapa vidjet ćete redom: Napoleonov most za kojeg kažu da potječe iz 19. stoljeća (nakon mosta ima puteljak gdje se možeš spustiti i vidjeti Napoleonov most iz malo bolje perspektive), naseljeno selo Kuhare i Kotle uz istoimeni  5. slap.

5. Peti slap Kotli omiljeno je mjesto za napraviti malo dužu pauzu. Upravo zato ondje može biti poprilično zagužvano, naročito ljeti. Specifičan je po udubinama koje je napravila rijeka Mirna u svom koritu. Slap Kotli visok je 12 metara, a širok oko 6 m. Ondje se nalaze ostaci starog mlina. U restoranu u Kotlima se mogu probati istarski specijaliteti hrane i pića.

6. Za šesti slap imena Zelenšćak,. Ovaj slap definitivno se ističe od ostalih šest po tome što se može hodati po krovu vodopada ispod kojeg se nalazi veliko jezero. Slap se spušta s visine od 8 m, a jezero kojeg ga dočekuje na dnu široko je 17 metara.

7. Sedmi slap zove se Grjok. Slap je visok 8 metara, a jezero kojem pripada široko je preko 35 metara.

Ako smo te zainteresirali i želiš biti dio Snatch planinara u nedjelju, 26.3. – prijavi se na mail info@snatch.hr ili na recepciji prije ili poslije treninga 🙂

Prijave traju do subote 25.3.

  • staza 7 slapova
  • IMG_9870
  • staza 7 slapova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

BESPLATNI TRENING